fredag 6 augusti 2021

Aldrig säga aldrig


Hemlig ingång till Mariakyrkan i Sigtuna.


Fredagsfrågan hos Elisa Matilda har denna gång tema "Aldrig säga aldrig". Knepiga frågor denna vecka, måste jag säga!

Vad är något typiskt för sommaren som du aldrig har gjort?
Jag har aldrig ätit surströmming.


Vilken genre läser du aldrig?
Romantisk kärlek av det gamla slaget ; tänk kärlek-på-lasarett-följetong i veckotidning. (Modern romance är lite annorlunda, även om jag bara läst en eller två såna också.)


Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?
Det lilla ordet "bara" skiftar betydelsen i den här meningen. Om frågan hade varit "Vad skulle du göra om du fick 1 miljon kronor?" så skulle svaret TVEKLÖST ha varit "Kopplat av". Jag är så less på att under så många år ha haft tyngden av att behöva jobba, jobba, jobba hängande över mig. 

Men nu var frågan formulerad lite annorlunda, som om det fanns saker jag bara skulle kunna tänka mig att göra om jag blev miljonär men inte annars. Och då är mitt svar: Åka till Kanada, kanske i flera månader, och kolla på björnar och stora skogar och höga berg. Det drömmer jag om. Och ge resten av pengarna till mina söner så att de kunde ha en kontantinsats till egna lägenheter.


Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?
Oj, det tänker jag verkligen inte skriva på en blogg som hela Sverige kan läsa. Så många dumma grejer jag gjort, sagt, tänkt under årens lopp. Hu. Jag fastnade länge på den här frågan och kom på alltför många saker jag gått med på att göra, trots att förnuftet skrikit nej. Nuförtiden är jag bättre på att stå upp för mig själv.

En sak jag gjort en gång men aldrig igen, är att bära en fullpackad och svintung Samsonite-resväska i Londons tunnelbana tills jag var gråtfärdig (inga rulltrappor hade de heller utan bara branta trappor upp ur underjorden!). Alla andra i sällskapet ägde resväskor med hjul. Jag var den enda som släpade på väskan - och jisses vad jobbigt det var. Aldrig mer!


När går du aldrig över gränsen?
Jag förstår inte frågan riktigt? Jag tror nästan aldrig jag går över någon gräns - och här frågades det ju om när jag "aldrig" går över en gräns. Jag stoppar nog mig själv mest hela tiden, aktar mig för saker, tänker efter. Jag kan faktiskt inte ge ett bra svar på det här, för jag upplever inte att jag går över gränser särskilt ofta överhuvudtaget.

4 kommentarer:

 1. låter jobbigt med den där resväskan... full med böcker??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit kul att svara ja, men faktum är att väskan I SIG var tung, och full av höstkläder för engelskt ruskiga dagar. Jag hade inte fattat hur jobbigt det skulle bli att släpa den genom stan, på tunnelbanan, fram till hotellet - utan att kunna rulla den. Aldrig mer!

   Radera
 2. Ett gott tips: smaka surströmming, mycket godare än vad man tror!
  Jag läser inte heller romantiska kärleksromaner, inte ser jag på romantiska filmer heller,även om undantag finns (En officer o gentleman, American gigolo, ja jag gillar en viss skådis)
  Jag förstår fullkomligt din längtan till Kanadas vildmark, vet inte hur många naturprogram jag tittat på och längtat. Tyvärr får det bli i nästa liv, är för gammal för äkta vildmarksliv i detta livet) Kul att läsa dina svar, ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Paula! Alla drömmar kommer ju inte att slå in, så är det för oss alla, men många gånger räcker det bra med att se filmer, höra andra berätta, titta på bilder eller läsa böcker. Det finns en del saker som är rätt omöjliga för mig också, även om jag känner mig frisk och pigg och tämligen mitt i livet. Eller nja, MITT i livet är jag väl inte längre men det är för jobbigt att tänka på.
   Ha en fin helg du med! Här ösregnar det och är klass 1-varning men det är rätt mysigt ändå.

   Radera