tisdag 17 augusti 2021

Återvunna boktips del 5


Tjänarinnans berättelse av Margaret Atwood
Åter igen: "alla" har sett teveserien, utom jag. Och jag vågar lova att boken är precis så fantastisk som någon film kan vara. En roman alla borde läsa! Om du inte har läst den och inte heller sett teveserien, kan jag bara kort säga att den handlar om jämställdhet och vad som händer när vi inte ser varann som medmänniskor utan enbart som medel att nå dit vi vill: som den som producerar eller bär eller föder ett barn. När kvinnor är handelsvaror och män är... tja, maskiner. Otroligt bra bok.


Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger
Jag har inte helt kompatibel med science fiction, fantasy och övernaturliga saker. Skulle i vanliga fall inte gilla en bok om tidsresor, men den här. Den här! Jag nästan grät när jag läste den (händer i stort sett aldrig) och jag tyckte hemskt mycket om den. Kärlek mellan två människor som - mer eller mindre ofrivilligt - färdas i tiden och hamnar i otakt med varann. Ung är kär i gammal, som blir yngre medan den unga blir äldre... ni fattar, va? En väldigt välskriven, klurig och gripande kärlekshistoria.

1 kommentar:

  1. JA!!! Jag älskar båda böckerna. Jag gillade visserligen TV-seriens första säsong av Atwoods roman också, men boken är ett strå vassare.

    SvaraRadera