torsdag 15 december 2022

Hämta andan, börja om igen


 

Hur många gånger har jag skrivit "Ursäkta att jag inte skrivit på ett bra tag, men NU ska det bli bättring?". Det är som förgjort. 

Ni som känner mig privat eller träffar mig mycket genom jobbet vet att det har varit rätt tufft under många, många år nu. Åtta år, faktiskt. Sedan ett halvår tillbaka är det dock lite lättare i en del bemärkelser. Jag kan slappna av lite mer. 

Jobbet stjäl dock fortfarande enormt mycket av min vakna tid och jag har svårt att styra över det - det spelar ingen roll hur många spark-i-rumpan-föredrag av handlingskraftiga, allvetande entreprenörer jag lyssnar till. Jag får inte ihop det, riktigt.

Genom bokbloggandet har jag lärt känna så många fina människor och fått vara med om så mycket spännande - men under flera år nu har jag känt mig som en riktig svikare som inte klarar av att hålla igång maskineriet. Inget blev direkt bättre av hotande näthinneavlossning och ett gäng ögonoperationer; efter det har jag inte alls samma ork att läsa. Ögonen blir trötta fortare. Eller så har det inget med ögontjafset att göra, det kanske bara är jag som blivit gammal?! Gah. 

Och bloggens ursprungliga idé, att jag skulle läsa varenda Augustprisvinnare, den ligger jag så sjukt långt efter med så jag fattar inte hur jag någonsin ska hinna ikapp. Men hörrni, nu ska jag försöka skriva om alla fina böcker jag läst under hösten. Finns mycket bra att tipsa om! Och en hel del uselt med, men det är svårt att skriva såna recensioner, tycker jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar