lördag 21 januari 2012

Halva liv


Bokens titel: Halva liv
Författare: Mats Strandberg
Förlag: Forum, 2009
Antal sidor: 330

Unga Jessica är tillsammans med Jakob men blir plötsligt övergiven. Jakob har lämnat en liten lapp efter sig med budskapet "Jag kan inte berätta varför. Leta inte efter mig". Där står Jessika med en raserad framtid och krossade drömmar - men också ilska och sorg över att Jakob försvunnit utan minsta förklaring.

Jessika har alltid haft en väldigt nära relation till sina farföräldrar och när farmor Viola dör reser Jessika till farföräldrarnas hem på Österlen för att vara med på begravningen och även se vilka saker hon skulle vilja ärva. Det blir upptakten till ett smått osannolikt äventyr!

I huset på Österlen finns Jessikas gamla farfar Billy och farmors bror Viktor. Där finns också en spännande dagbok som Jessika får och som avslöjar stora familjehemligheter om farmor Viola, hennes bror Viktor och farfar Billy samt pappans uppväxt. Jessika väljer att stanna kvar i sommarstugan på Österlen långt efter begravningen och att alla andra åkt hem. Hon vill reda ut vad som egentligen hände när hennes pappa var liten.

Men så en dag ser hon Jakob. Han låtsas inte känna igen henne, men Jessika är säker på att det är hennes livs kärlek som står där framför henne...

Betyg: En potentiell tevefilm med Sandra Bullock och farliga förbindelser blandat med seriösa passager om konvenans, arrangerade äktenskap, livslång vänskap och homosexualitet som måste hållas hemlig.

Rekommenderas: Till dem som gillar spännande böcker utan blod och där upplösningen sker i biljaktstempo.

Snackis: Jo, här finns faktiskt lite att prata om - även om boken inte är något litterärt mästerverk. Man kan ju diskutera ämnet.

Länk till boken på AdLibris: INBUNDEN eller POCKET.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar