onsdag 11 januari 2012

Vinkännaren


Bokens titel: Vinkännaren, 13 rysarnoveller
Författare: Roald Dahl

Roald Dahl har ett sätt att skriva som är väldigt tilltalande. Han kan mana fram bilder av miljöer och personer med mycket få ord. Just den här boken går tydligen inte att hitta längre, men jag har ett exemplar som jag läst flera gånger och hoppas att ni kan hitta någon av hans novellsamlingar för att njuta av mustigt berättade korthistorier med skrämmande och fyndiga slut.

Betyg: En trevlig samling som tyvärr inte går att få tag på i nyupplaga längre. Det finns dock engelska antologier att köpa. Alltid välskrivet och alltid med en ryslig knorr på slutet!

Rekommenderas: Till alla som gillar mysrysare, till alla som gillar Roald Dahl och till alla som lyssnat på radioprogram som "Mannen i svart" och "Kalla kårar" och vad de där Torsten Jungstedt-programmen hette.

Snackis: Jag tror inte man diskuterar rysare så som man diskuterar hela romaner eller för den delen faktaböcker, men jag tycker att man kan diskutera Roald Dahls rysare och noveller överhuvudtaget, för många av dem är ju genialiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar