måndag 25 januari 2016

Tematrio: Snygga bokomslag som passar bra

Nu är jag så sent ute, så ni hinner väl inte se tematrion kväll, men så går det när man har styrelsemöten på kvällstid. Tre snygga bokomslag vill Lyran att vi vaskar fram idag!


Den här utgåvan av "The Great Gatsby" har jag i bokhyllan. Så snyggt omslag och så otroligt välanpassat till bokens innehåll!


"Bonjour tristesse" har jag också hemma, den finns säkert i massor av utgåvor men jag har denna - och det var inte helt oväsentligt för mig att omslaget är så läckert, det ska jag erkänna... Precis som boken ovan passar dessutom illustrationen fantastiskt bra till innehållet.


Den här pocketvarianten av "Händelser vid vatten" har jag inte, för jag fick den inbunda utgåvan samma år som den kom ut. Men kolla vad snyggt formgivet!


Och så måste jag ge en eloge till denna bild, som fantastiskt tydligt sammanfattar vad boken handlar om och som dessutom väcker nyfikenhet.Får jag bara säga en sak till? Den här serien från Bonnier Pocket  är väl jättefin! 


Och den här får kvala in till ett av de sämsta. Vilket totalt bottennapp! Kan vi inte få en tematrio om USLA omslag, snälla Lyran?!

12 kommentarer:

 1. Bonnier Pockets omslag var verkligen fina!

  SvaraRadera
 2. Händelser vid vatten har ett väldigt fint omslag liksom Gatsby. Bonniers klassikerserie har också lockande omslag

  SvaraRadera
 3. Gatsby, Bonjour och Pride gillar jag. Hade varit lite kul med fula omslag tror det finns en spridning där...

  SvaraRadera
 4. Den Gatsby-utgåvan har jag också och tycker är mycket snygg! Omslaget till Ekmans bok ser nästan tredimensionellt ut - läckert.

  SvaraRadera
 5. Haha! Vilken underbar trio, och en sån blandning. Jag älskar de klassiska retroomslagen på Gatsby och Sagan! Och Zombie-Austen fastnade jag också för när jag såg den (tyvärr är boken inte riktigt lika rolig som omslaget och titeln men ändå).

  SvaraRadera
 6. The Great Gatsby-boken var oerhört snygg! Och jag håller med, det hade varit kul med en omgång fula omslag också :-)

  SvaraRadera
 7. Riktigt fint omslag på Gatsbyboken!

  SvaraRadera
 8. Nu blev jag plötsligt sugen på att ge Kerstin Ekman en tredje chans, den här gången med Händelser vid vatten :)

  SvaraRadera
 9. Kerstin Ekmans omslag gillar jag.

  SvaraRadera
 10. Den första var verkligen tjusig, har väl ett hum om vad The Great Gatsby handlar om och förstår att bokomslag och innehåll passar bra samman.

  SvaraRadera