torsdag 9 juni 2016

De som kämpar för att synas - och borde märkas mer!

Eftersom jag sysslar med marknadsföring är jag intresserad av att se hur olika författare gör för att nå ut och för att öka sin försäljning - men framför allt vad de gör för att synas i den störtflod av böcker som väller över oss. Man bjuder till bokreleaser, delar ut både böcker och e-böcker till bloggare och kulturrecensenter, har Facebook-event och jippon på små bokhandlar.

Jag ska erkänna att det finns en hel del egenutgivet som inte fullt motsvarar mina förväntningar på en välskriven bok. Stavfel, upprepningar, klichéer, allmänt platt språk och ganska torftiga intriger.

Men det finns också enormt mycket som är fantastiskt bra och som ges ut på pyttesmå, kämpande bokförlag (eller just som egenutgivning). Jag skulle vilja puffa för dem!

Jo, jag känner verkligen det starkt. Just nu har jag jobb upp över öronen, men när jag får en stund över ska jag göra en ansats att hjälpa till och marknadsföra de där begåvade, svenska författarna som ges ut på små förlag och som är värda all uppmuntran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar