tisdag 21 juni 2016

Foton som passar till recensionen

Jag blev tillfrågad om SVT kunde få använda en av mina bilder i ett teveprogram. Har inte hunnit kolla än om de faktiskt gjorde slag i saken, men jag måste ta mig tid att kolla på SVT Play den närmaste tiden. Bilden de var ute efter var denna:


Vilket fick mig att tänka på att jag har en hel del foton på bokbloggen som jag lagt ner tid och engagemang på. Min ambition var ju att använda bloggen till rena bokrecensioner - förhoppningsvis ärliga och välformulerade! - och med kluriga, genomtänkta fotografier. Det är inte alltid jag lyckas, men jag försöker åtminstone.

 
I "Presidents hatt" är en skaldjursplatå viktig för handlingen.


"Att rosta bröd" var ju en rätt tacksam titel...


...likaså "Bakom stängda dörrar".


Löshuggtänder från Butterick´s passade utmärkt ihop med "De fördömdas drottning".


Min gamla studentmössa var framplockad för en studentmottagning och fick illustrera den inledande scenen i "Än klappar hjärtan" där släkten står på skolgården och väntar på sin student.


Den här illustrationen är klurig och bör inte förklaras, om man inte vill sabba nöjet för nya läsare...


Vet folk ens vad en moviebox är, nuförtiden? Ett videoband var ju givet som dekoration till Filips och Fredriks "Två nötcreme och en moviebox".


Barnen var inte direkt ledsna över att jag köpte grillmarshmallows för att ha till denna bok...


...men maken tyckte jag var lite märklig som öppnade en pava rödvin för att ha något snyggt till ovanstående Roald Dahl-noveller!


Den här bilden betyder lite extra för mig, eftersom jag är barnsligt förtjust i vackra plåtburkar.


Nå, hur var det nu med att jorden skapades för sjutusen år sedan, herr Darwin? Och var passade dinosaurierna in i skapelsen? Ungarnas plastdjur var ypperliga ihop med denna självbiografi.


Knappast en slump att jag köpte en svampbok på hösten, men extra kul att kunna garnera med svampkorg och kantareller på bilden i bokbloggen!

Det senaste fotot hade jag trott skulle få lite kommentarer av er läsare, men det var blicktyst om det. Är det INGEN som hajar till? Det hade jag trott. Tog sin lilla tid att rigga bilden, kan jag säga!


//Joelinda

7 kommentarer:

 1. Tycker du gör ett bra jobb med bilderna :) Jag har så dålig fantasi så jag skulle nog aldrig lyckas få ihop det så bra :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men det är faktiskt väldigt roligt och inte alls särskilt betungande att klura ut något med anknytning till boken.

   Radera
 2. Håller med Vargnatt, det är fantastiska foton! Blir naturligtvis jättenyfiken på de där två blå och en röda pluttarna. Och vaddå, bokfoto är väl en strålande ursäkt för lite vin? :) Vinkännaren är för övrigt en av Dahls bästa, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dahl har skrivit mycket som är bra. Jag läste hans självbiografi och den var också väldigt underhållande. Tack för berömmet!

   Radera
 3. Det är verkligen kul att se bilder som det finns en extra tanke bakom och som du lagt ner tid på :) Tycker dina bilder är jättebra och fina :)

  SvaraRadera