söndag 26 juni 2016

Läser man inte bokbloggar på sommaren?


Slutar man surfa runt på bokbloggar när man är på semester? Kanske måste hushålla med megabyten man har på telefonen, när man inte längre kan surfa från en dator hemma? Eller tappar man intresset för att vara uppkopplad när man är ledig?

Jag är lite nyfiken hur det är för er andra som har små bloggar. Från skolavslutningarna och midsommar har det konstant kommit allt färre in på Boktanken och jag undrar om det är lika för er.

Själv kommer jag nog att ha svårt att hoppa runt bland alla mina favoritbloggare i sommar, för det finns begränsningar när man har en taskig uppkoppling. Men jag VILL ju! Och jag tänker själv fortsätta recensera böcker och lägga ut inlägg under sommaren, så gott det går.
//Joelinda

17 kommentarer:

 1. Har inte tänkt på det, men det kan nog stämma. Löjligt egentligen, eftersom man ofta har tid att läsa mer under sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar, Robert! Det blev så tydligt när Blogger visade ett diagram över besöksstatistiken.

   Radera
 2. Jag läser under sommaren också men lite mer sporadiskt: istället för att kika in varje/varannan dag på favoritbloggarna blir det binge-läsning då och då med ojämna intervaller som mest beror på vädret. Min sommarsemester brukar dessutom vara i otakt med alla andras eftersom jag brukar få sommarlov den belgiska perioden när alla därhemma redan börjat jobba igen - det blir lite bättre med den saken i år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sanna! Jag har nog lite knepigt att själv gå in var och varannan dag eftersom vi har taskig uppkoppling på landstället. Jag hoppas och tror att det är något sånt som ligger bakom besöksnedgången snarare än att mina inlägg blivit tråkiga :-)

   Radera
 3. Jag läser mindre. De bloggar jag har på Bloglovin läser jag som vanligt, men de som jag tittar till i samband med utmaningarna (smakebit, tematrio...) blir det mindre av även om jag kollar till en del av dem då och då. Däremot har jag själv tydligen mycket svårt att skriva inlägg för tillfället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju skönt att veta att det inte (nödvändigtvis) är kvaliteten som sjunkit, utan att folk helt enkelt har annat för sig :-)

   Radera
 4. Tror det är som du säger, folk gör annat :) Har också märkt det. Men jag försöker hålla igång den som vanligt i alla fall, mest för min egen skull kanske. Det känns bäst. Men snart får jag två veckors semester som jag ska spendera i Kiruna så då kanske jag släpper på det lite under den tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha det så härligt på Kirunasemestern! Jag kikar in när jag ser i min favvo-lista att folk har uppdaterat (förutsatt att jag har uppkoppling förstås, vilket inte är givet där vi bor på somrarna...)

   Radera
 5. Jo, besöken på min lilla blogg och mina egna besök på andras minskar den här tiden.. Pausar eller minskar överhuvudtaget min närvaro i sociala medier och "på nätet" under sommaren/semestern. Ha en fin sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra! Man måste verkligen inte vara uppkopplad hela tiden.

   Radera
 6. Aha! Jag funderade själv när jag kollade på statistiken här om dagen. Jag har iofs ungefär lika många läsare som tidigare (sedan jag började blogga igen för någon månad sedan eller vad det kan vara) men väldigt få från bokbloggar.se eller bokbloggar.nu. Tänkte att mina inlägg kanske inte var intressanta men det kan ju såklart ha med årstiden att göra. Får se om det blir ett uppsving till hösten.
  Själv önskar jag att jag hade mer tid över lag för att bokbloggssurfa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikaela, jag har helt missat din blogg men nu har jag spanat in den! :-) Jag tror säker att det har med årstiden att göra. Kanske gillar man att varva slösurfandet med arbetet och när man nu är ledig så är det inte internet som lockar.

   Radera
 7. Jag skriver alltid som mest, och som längst, under sommaren eftersom jag själv då har tid och ork men över åren så kan man se tydligt att sommaren generellt är trög. Få läsare och få kommentarer, det har säkert att göra med att många surfar som paus på jobb eller gör som jag surfar runt under pendlingstiden. Hoppas du fortsätter skriva så att vi blir ett gäng som kör hela sommaren :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, planen är att fortsätta hela sommaren - så gott det går! Utan att säga för mycket så är det nämligen ibland svårt för oss eftersom vi befinner oss i radioskugga. Det har dock blivit avsevärt mycket bättre de senaste åren och därför hoppas jag att jag kan blogga hyfsat obehindrat. (Håller tummarna för att jag lyckas få alla uppkopplingar att funka på landet...)

   Radera
 8. jag läser och bloggar även på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (vi typ bor i "stugan" hela året nära havet :)

   Radera
  2. Bra, då är vi ett gäng som kan hålla koll på varann under sommaren! Kul, Hannele!

   Radera