måndag 13 juni 2016

Tematrio: Att läsa i sommar!

Jaså minsann, inga fler tematrios eftersom det är sommarlov... Lyrans sista uppmaning till bokbloggarna innan höstens skolstart är "berätta om era läsplaner i sommar".

Plättlätt!


Jag ska läsa fler böcker i Fogelströms serie om Stockholm. Ser verkligen fram emot det! Läste två förra sommaren, borde nog läsa två i sommar igen.


Jag ska fortsätta min läsning av Augustpristagare. Jag tjatade rätt mycket om den förut, men kände att jag kanske tråkade ut mina läsare med det.
Målet kvarstår dock, rapport följer senare. Tänker nog främst satsa på Korparna av Tomas Bannerhed och den där hemska boken av Jessica Schiefauer om John Hron-mordet... Så många som möjligt ska jag hinna med!


Därutöver en hel väska med böcker som jag redan släpat till landet, för att vara säker på att de finns där på semestern. Bara ren nöjesläsning av sånt som jag sett fram emot! Tänker främst på en bok som legat länge och väntat, men som jag nu äntligen får tid för: Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson.

29 kommentarer:

 1. Både "Jag heter inte Miriam" och Stockholmsserien har jag läst och tyckte mycket om, så dina planer låter som en fin lässommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Ja, jag ser fram emot att få lata mig nu och bara läsa utan att känna att jag borde göra något annat...

   Radera
 2. Åh vad mycket bra läsning du har planerat! Tycker mycket om Stockholmsserien och ska också försöka läsa Jag heter inte Miriam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under året som gått har jag många gånger tänkt på Henning och Lotten och alla de andra. Inser att den där bokserien satte sina spår i mig...

   Radera
 3. Stockholmsserien är det nästan så att jag vill läsa om, vet att jag tyckte mycket om den. Miriam är ruggigt bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade skrivit en långt svar till dig här, men datorn loggade ut... Suck. Hur som helst: tack för kommentaren :-)

   Radera
 4. Korparna är helt underbar! Fogelströms serie borde en kanske läsa om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vad kul att du säger det! Jag har nämligen varit lite skeptisk mot Korparna.

   Radera
 5. Vilken super-trio du har framför dig! De fantastiska alla på sitt vis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ser fram emot de lata dagarna nu och alla böcker som jag smugglat undan till västkusten (förhoppningsvis har inte maken noterat hur många kassar böcker jag forslat till landstället...)

   Radera
 6. Fogelströms serie skulle jag gärna vilja läsa om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror de kom ut som fina pocketböcker för inte så länge sedan. Själv har jag inbundna ex från 1960-talet, med gulnade sidor.

   Radera
 7. Jag har inte läst Fogelströms serie. Borde kanske ge mig i kast med det någon gång. Men det finns ju så många andra böcker också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var aldrig särskilt intresserad av dem, men förstår nu varför de räknas som klassiker och varför man fortsätter att läsa dem. Blandningen av de väldigt fina människoporträtten och den spännande skildringen av hur staden växer, industrialiseringen kommer, fackföreningarna utvecklas, klassamhället förändras. Jag läste två av fem böcker förra sommaren och de var fantastiska!

   Radera
 8. Jessica Schiefauers hemska bok är alldeles fantastiskt bra. Men hemsk, ja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag drar mig lite för att läsa den. Hörde henne berätta om den vid Augustprisnomineringen och kände att det här kan bli jättejobbigt...

   Radera
 9. Vill också läsa Jag heter inte Miriam. har haft den länge nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den är rätt lättläst, i varje fall tyckte jag att andra böcker av Axelsson var det. Vi får väl se om du också hinner med den i sommar!

   Radera
 10. Å vad roligt! Det var ju bara bra förslag det där. Möjligen utom Hron-mordet, usch vad sorgligt. "Jag heter inte Miriam" var en av de bästa böckerna jag läste förra året, hoppas du kommer att tycka om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Hron-mordet kommer att leva kvar i mig resten av mitt liv. Få saker har gripit tag i mig så mycket som den händelsen.
   Ser fram emot MÅNGA bra böcker denna sommar!

   Radera
 11. Korparna av Tomas Bannerhed skulle jag också vilja läsa. Majgull Axelssons bok är riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korparna är ganska tjock - men sommaren är lång! Det verkar som att alla har läst Axelssons bok utom jag :-)

   Radera
 12. Fogelström ja! Honom ska jag också läsa fler av i sommar... tror jag. :) Har läst de första två böckerna i Stad-serien men sedan hamnade de på baksätesplats - får ta itu med det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ligger vi lika! Jag har också läst två av fem men tyckte de var alldeles underbara så nu ska jag läsa fler.

   Radera
 13. Älskar Fogelström! Miriam började jag på i vintras men lade den ifrån mig ganska snabbt. Testade den sedan som ljudbok men tyckte inte att den funkade där heller. Tror helt enkelt inte att jag var upplagd för den typen av bok just då. Men den som spar, hon har... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju har varit så att du inte var upplagd för den sortens historia - men ibland är det ju faktiskt så att man inte nödvändigtvis älskar allt som "alla andra" höjer till skyarna.

   Radera
 14. Jag heter inte Miriam var verkligen jättebra! Men rätt så jobbig och tung ändå att läsa tyckte jag.

  SvaraRadera