tisdag 24 januari 2017

Bästa brittiska teveserien

Lyrans Noblesser brukar hålla i utmaningen "Tematrion" på måndagskvällar men numera även utmaningen "Bästa..." på fredagar, där man får ett givet ämne att tipsa om den allra bästa boken i. Det är ohyggligt svårt! Vaddå bästa?! Bästa klassikern, bästa sagan, bästa deckaren. Det är ju komplett omöjligt att säga. Tur nog är det precis lika omöjligt för alla andra deltagare.


Jag valde den bästa svenska klassikern (Mina drömmars stad), den bästa amerikanska kvinnoromanen (American Wife) och den bästa dystopin (Vägen). Vägrar ange den bästa boken om Förintelsen, för det går bara inte. Likaså hoppar jag över den bästa vinterboken för jag fattar inte vad som ryms i det begreppet. Nu ger jag mig i kast med...

...den bästa brittiska teveserien! Och svarar att jag älskar Morden i Midsomer och tycker att nya, nutida, übersmarta Sherlock är bland det bästa jag sett på teve.


Men om jag ska välja en enda teveserie som faktiskt lyckats få mig att sitta still i tevesoffan så blir det Cold Feet. Verkar dock vara ganska ensam om det, för jag hör aldrig någon annan nämna den någonsin. Men vilken underbar, underbar serie det var! Med gråt och skratt om vartannat.


8 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKADE Cold Feet!! Grät floder i slutavsnitten.. har nog, när jag tänker efter, aldrig gråtit så mycket åt en tv-serie som då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära du, ÄNTLIGEN någon som både minns och begriper!

   Radera
 2. Tyckte väldigt mycket om Cold Feet. Har boxen hemma så en omtittning kommer det nog bli så småningom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, en till som minns! Jag visste inte att serien fanns på DVD, tack för tipset.

   Radera
 3. Älskar både Vägen och Mina drömmars stad. Fantastiska böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vägen" är fastetsad i mitt inre för alltid. Omöjlig att glömma när man läst den.

   Radera
 4. älskar Morden i Midsomer - glad för mina gamla dvd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är precis lagom underhållning - man behöver aldrig bli rädd heller.

   Radera