fredag 13 januari 2017

En tredjedel allmänt bubbel

Bläddrar lite bakåt i min egen blogg och tänker "är det inte orimligt många inlägg om utmaningar och annat svammel, skulle jag inte helt fokusera på recensioner?".

Kollar min lista där jag noggrant skriver ner exakt alla böcker jag har recenserat sedan jag startade bloggen: 433 riktiga recensioner, som inte bara är tips eller korta sammanfattningar.

Kollar mina inlägg genom åren: 675 totalt, och om man drar bort de 433 ovan nämnda så återstår 242 inlägg om övrigt, mestadels bokbloggsutmaningar eller mina egna tankar kring litteratur (konst, musik, film, recept eller liknande förekommer ju inte på just den här bloggen).

Jag är ingen hejare på matte, men får det till att två tredjedelar av inläggen är rena bokrecensioner och en tredjedel är annat.


Och är det något jag har begripit på sista tiden så är det att man inte kan ha en blogg där man är totalt osynlig själv, inte berättar något om sitt liv, inte bjuder in läsarna i en mer privat sfär - för då vill ingen läsa. Min ambition med enbart en sorts virtuell läsdagbok håller inte 2017, i alla fall inte om jag vill ha hit några besökare.

Så jag ska försöka upprätthålla det där med 2/3 bokrecensioner och 1/3 annat - men bjussa lite mer på att vara snäppet mer personlig. Här är två bilder på något jag ägnar mig åt när jag inte läser: att promenera i skog och mark, gärna för att spana efter något vackert att plåta eller något spektakulärt att visa mina mullebarn (som bäverns härjningar vid vår lilla å).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar