måndag 2 januari 2017

Icke-existerande planer

Mina planer för år 2017 vad gäller läsning, böcker och bokbloggande:

1. Att jag ska ha kvar bloggen och skriva flera gånger i veckan (för att det är kul!)

2. Att jag ska läsa böcker - men strunt samma hur många (vem bryr sig?)

3. Att jag ska recensera böckerna här - och kanske försöka hålla mig lite kortare, har en tendens att babbla för mycket...

4. Att jag ska surfa runt lite mer bland de andra bokbloggarna för att snappa upp fler tips på bra böcker. Håller successivt på att bygga upp min favoritlista igen!


Det är ingen idé att säga vilka utmaningar jag ska vara med i, för jag hoppar på det som verkar kul. När en bok är utläst vill jag känna mig fri att välja nästa helt efter mitt humör för stunden, inte baserat på vad jag lovat. Jag har en del planer, mest rörande Augustprisbelönade böcker, men det finns ingen anledning att stressa.


Det här året måste bara bli bättre än det förra. Det hände många fina grejer under 2016, men som helhet skulle jag säga att det är ett av de värsta åren i mitt liv. Verkar som att många andra resonerar likadant, även om de inte förlorat både en älskad hund och en ännu mer älskad mamma - det är bara att ta en titt ut i världen så får man ont i magen... Men vi måste våga hoppas och tro att det här året blir ljusare och vänligare mot oss.


Böcker jag tänkt läsa? Först ut är "Kitchens of the Great Midwest" med min bokklubb.


Därefter Kerstin Ekmans trilogi "Vargskinnet" som jag ser fram emot. En ny och tre gamla, alltså. Sedan får jag se vad som kommer efter det. Det finns en hel del olästa böcker på nattduksbordet.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Och inte sluta läsa heller! :-) Vad och när och hur mycket är en annan femma.

   Radera
 2. Jamen det tyckte jag var väldigt bra och klokt sammanfattat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det förpliktigar inte till något egentligen, så jag gör det lätt för mig :-)

   Radera
 3. Blogga och läsa böcker tycke jag är bra förutsättningar för detta år. Jag vill inte heller lova för mycket vad jag ska läsa, för jag vill ha möjligheten att välja de jag känner för, men ibland är det lite kul med utmaningar så i år försöker jag mig på Kaosutmaningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har inget principiellt mot utmaningar, inte alls! Bara att jag inte vill låsa mig vid att jag SKA läsa en afrikansk bok och en novell av någon jag aldrig hört talas om och en faktabok om grottforskning. Du fattar. För hela tiden ramlar det över mig böcker som jag känner "å, den här!" och då vill jag kunna hugga in utan att få dåligt samvete för att jag inte följer ett schema.

   Radera
 4. Jag håller tummarna för att ditt 2017 blir jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Dina planer lät också riktigt bra, tycker jag. Ta hand om dig nu.

   Radera
 5. Fina vinterbilder och schysst bokplanering. Allt gott till dig 2017!
  Keep on blogging. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag försöker att inte lova bort mig på saker. Det är lättast att börja i det lilla - här på bokbloggen. Ska försöka ta det ett steg vidare, till föreningslivet där jag tenderar att säga "det är lugnt, jag fixar" alldeles för ofta...

   Radera