onsdag 3 december 2014

Sekten


Bokens titel: Sekten
Författare: Peter Pohl
Förlag: Alfabeta Pocket, 2006
Antal sidor: 253

Verklighetsbaserat (eller kanske helt igenom sant, det beror ju på vem man frågar...) om hur en familj sugs in i en manipulativ sekt och hur mamman kämpar för att ta sig därifrån med sina barn. Extra skrämmande var det att detta inte är någon amerikansk familj på andra sidan jordklotet, utan en svensk familj av idag. Det är helt otroligt vad folk vill tro på och sedan håller fast vid trots att både de och deras barn far illa.

Ruggigt läskigt och lärorikt men jag stör mig kopiöst på att man inte får veta mer om "före" och "efter". Tyvärr var boken inte så bra som den hade kunnat vara om vi fått en djupare förståelse för familjemedlemmarna, deras tankar och känsloliv. Jag vill veta mer om dem, vilka de var i grunden, vad som hände med dem sedan, vad som gjorde att just de var så mottagliga för den hjärntvätt de utsattes för.

Betyg: Bra, men inte tillräckligt för att få ett högre betyg. Känner mig snuvad på den totala inlevelsen, står mest utanför som betraktare.

Rekommenderas till: new age-flummisar, religiöst intresserade, sektmotståndare eller vem som helst som vill veta mer om hur man hamnar i det där träsket.

Snackis: En bra snackis!

Länk till boken på Adlibris: INBUNDEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar