fredag 14 oktober 2016

Dagens wild & crazy

Någon gång ska vara den första! Jag har börjat läsa en bok UTAN att ha kollat baksidestexten först - det ni. Har aldrig hänt förut.

Beställer jag på nätet så läser jag alltid, 100% av gångerna, vad det står om handlingen. Köper jag i affären så läser jag alltid på baksidan - skulle inte falla mig in att INTE göra det.

Men så skulle jag handla på nätet, en sån där "köp tre så får du böckerna mycket billigare"-kampanj, och plötsligt hade jag klickat hem en bok som jag har noll koll på. Inte en aning om vad den handlar om. Inte ens min typ av litteratur.

Jag misstänker att jag får skylla på Helena på Fiktiviteter och Anna på ...Och dagarna går, för om det inte vore för att jag litar på deras goda omdöme så skulle jag aldrig ha valt något av Lucy Dillon. Jag menar, den gullegulliga framsidan och det mjukt snirkliga typsnittet och titlarna som handlar om drömmar, längtan, livet...? Nja, inte riktigt min smak.


Och så går jag alltså och köper en bok av Lucy Dillon trots att jag är måttligt förtjust i feelgood och trots att jag ännu 24 sidor in i boken inte har den blekaste aning om vad jag kan vänta mig av historien. Lite spännande. En ny erfarenhet!

5 kommentarer:

 1. Vågat! Läsa en bok utan att titta på baksidestexten - skulle jag aldrig klara av... Och jag håller med om misstänksamheten mot det snirkliga och gullegulliga också. Men någon gång ska väl vara den första! Jag läste just en zombiebok fast att jag brukar påstå att jag verkligen inte är intresserad av zombieböcker. När fan blir gammal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste "Pride and Prejudice and Zombies" och hade väldigt roligt under tiden (i synnerhet som jag just hade läst originalet och därför är helt säker på att plojboken följer originalet tämligen ordagrant till stora delar). Bortsett från Harry Potters kompisar på Hogwarts så brukar jag inte intressera mig för varulvar, vampyrer, zombies och liknande.

   Radera
 2. Jag gillar hennes böcker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte hunnit så långt in i boken än, men till min förvåning är jag positivt överraskad.

   Radera
 3. Låter härligt och spännande! Jag tycker mycket om henne böcker :)

  SvaraRadera