söndag 23 oktober 2016

Några nya böcker jag gärna skulle läsa


Änkan av Fiona Barton vore kul att läsa: en historia om hur det är att vara den där kvinnan som är gift med en man som omvärlden ser som ett monster. Jag har själv funderat en del på det, i synnerhet när det dyker upp såna där fall som Marc Dutroux och Josef Fritzl.När andetagen blir till luft av Paul Kalanithi vore däremot inte alls kul att läsa, utan tvärtom ohyggligt sorglig eftersom den handlar om en ung man som drabbas av cancer och dör. Jag pendlar mellan att tänka att jag gärna vill läsa den och att den ligger för nära det som hänt i min vänkrets alldeles nyligen.


De behövande av Helena von Zweigbergk låter som en bok helt i min smak, om sånt som sägs och allt som förblir outtalat - i detta fall mellan mor och dotter. Jag gillar hennes sätt att skriva och skulle gärna läsa den här boken som kom ut nyligen.


Sorgen bär fjäderdräkt av Max Porter är vacker att se på och innehållet lockar med sin sorgebearbetning i form av en terapeutisk kråka.


Rök av Dan Vyleta verkar vara en udda blandning av 1800-talets England, internatskolemiljöer, en saga, en konspiration, tja, jag vet inte riktigt vad man kan vänta sig men att döma av förlagets beskrivning så är det här en av de böcker jag allra helst skulle vilja lägga vantarna på denna höst!


4 kommentarer: