måndag 24 oktober 2016

Jag drog en vinstlott, tycker jag.


Kvinnan i orangerött är Nina Burton som skrivit en bok om 1500-talets medierevolution - den ser jag mycket fram emot att läsa!

Det var komplett omöjligt att ta några bra foton eftersom ett gäng tevekameror dels hade paxat på bästa platsen och dels rörde sig hela tiden. Jag brukar vara snabb på att ta bilder och lyckas därför ofta bra, men kvällens fotografering från Augustprisets nominering var bedrövlig eftersom jag hela tiden fick någon tevegubbe framför mig. Strunt samma: det fanns ju proffsfotografer på plats och ni får hålla till godo med mina amatörbilder för skojs skull.


Tjejen med alla blommorna (och de fina näbbpjucken!) är Ann-Helén Laestadius som skrivit en ungdomsroman som utspelar sig i Kiruna "Tio över ett".


Charlotta von Zweigbergk, mitt i bild i modigt turkos klänning, blev nominerad för "Fattigfällan" vilket jag nästan tog ett litet skutt av glädje när jag hörde. Jippie! Den boken vill jag ju gärna läsa, om hur våra sociala skyddsnät kan tillåta en att ramla ner till marken och närapå slå ihjäl sig.

Själv känner jag mest att jag drog världens vinstlott när jag blev utsedd till att övervaka faktaböckerna. Varenda en av dem vill jag läsa! Allihop verkar intressanta, lärorika och spännande.

Men skönlitteraturen... Jag menar, Lars Noréns dagbok? Är DET vad man kunde vaska fram bland hundratals inlämnade verk? Där vi får läsa om "hans jakt på nya färgband". Det måste ju vara en väldigt liten krets som är intresserade av Noréns dagboksanteckningar (del tre, dessutom...).

Av sex nominerade böcker lyckades jag faktiskt pricka in två på förhand:7 kommentarer:

 1. tv- och tidningsgubbar är bedrövliga - men du lyckades ju bra.

  SvaraRadera
 2. Ja, om Norén vinner priset går jag hem och lägger mig. Men med Dylan till nobelpriset kan ju allt hända...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat på ett svar till dig flera gånger men suddat ut det gång på gång eftersom jag har svårt att uttrycka mig diplomatiskt ;-)

   Radera
 3. Ja, hjälp, 1600 sidor med Noréns dagboksanteckningar... Hur många kommer att köpa den boken, det undrar jag. Jag håller med dig om att fackböckerna känns som en vinstlott! Själv skrattade jag till av lättnad när 1947 blev nominerad, jag insåg på plats att jag skulle bli väldigt besviken om den inte kom med. Jag var också där, men satt i bilkö i 1,5 timme och kom in precis när nomineringarna började meddelas. Till galan kommer jag också, vi kanske ses där i stället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag planerar att gå på galan! Själv tar jag pendeln in och det är alltid en chansning... :-)
   Är just i full färd med läsningen, hoppas jag hinner läsa det mesta innan slutet av november men det blir stressigt om jag ska hinna med alla de nominerade förutom två bokcirkelböcker. Gulp. Har ju ett heltidsjobb att sköta också.

   Radera