måndag 3 oktober 2016

"Nej, nej, ingen kommer att gå in på din blogg!"


Jag googlar lite på Bloglovin. Får upp ett svar som en tjej skrivit till en annan - "nej, nej, gå inte med i Bloglovin för det är värdelöst om du vill ha folk till din blogg! Då går de ju inte in på din blogg utan läser via Bloglovin".

Vad snackar människan om? tänkte jag.

Men det är som hon skriver: när man är inne på Bloglovin kan man enkelt läsa inlägg från sina favoritbloggare INNE PÅ BLOGLOVIN. Med Bloglovins typsnitt, layout, färger. Man går aldrig ens in på den där bokbloggen utan ser bara inlägget.

Ingen går ens vidare till bloggen - det går ju utmärkt bra att läsa inne på Bloglovins sida.

Jag går in på Bokhyllan (ibokhyllan.blogspot.se) via Bloglovin och ser en trevlig sammanställning av allt hon har lagt upp den senaste tiden. Men det ser väldigt mycket ut som alla andras bokbloggar och inte alls som jag har vant mig vid att hennes sida gör. Högst upp finns en liten blå länk som man kan klicka på om man vill komma till Bokhyllans blogg. Hur många gör det? Det är ju ett klick extra, ett merarbete.

Jag förstår insändaren som menade att det är döden för ens besöksstatistik att vara med i Bloglovin - folk läser dina inlägg men det syns inte. MEN! Om man läser Q&A på deras sida så står det tydligt att alla lästa inlägg räknas in i ens statistik.

Jag tror det här kan bli bra, i brist på favoritlistan som blev kidnappad...

4 kommentarer:

 1. tja, livet och bloggar förändras: "Från och med den 29 september 2016 kommer... sökresultat från länkar i dina inlägg, från webben eller från bloggliste- och länklistegadgetarna inte att visas längre."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ändå lite inkonsekvent. Listorna försvann - men om jag länkar till något i mina inlägg så verkar man hamna rätt.
   Såklart ändras både livet och bloggarna, Hannele! Men en bra funktion som plockas bort behöver ju ersättas på något vis. Nu hoppas jag kunna hålla koll på mina favoritbloggare genom att använda Bloglovin i fortsättningen.

   Radera
 2. Jag har något liknande tror jag, nämligen feedly, där får jag rubriken på alla nya blogginlägg som kommit upp i bloggarna jag följer, med länk till det blogginlägget. Då klickar jag mig dit, föredrar att läsa nya inläggen direkt på hemmabloggen, fast att det går att läsa hela artiklarna inne i feedly också. Använder den alltså för att "bevaka" mina favvobloggar för att inte missa när något nytt skrivs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter ju precis likadant! Bra att det finns alternativ.

   Radera