måndag 9 mars 2015

När pengar spelar huvudrollen

Nu har minsann Lyran kört för fort och straffats med böter, så veckans tematrio hos Lyrans Noblesser är: PENGAR! Vi ska välja tre böcker där pengar spelar en stor roll. Hmm. Inte alldeles enkelt.Jillian Flynn: "Mörka platser"
Obehaglig deckare och splatterroman i ett. Slaktad familj. En överlevande dotter som tjänar grova pengar på mordet. En överlevande son som förmodas vara mördaren. Försäkringspengar. Skulder. Här - som i många kriminalromaner - spelar pengar en fullständigt avgörande roll.F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby"
Alla kan väl redan historien, men i korthet kan man säga att en ung man beundrar en annan ung man och önskar att han var lika rik, lika vacker, lika framgångsrik och lyckad. Allt handlar om pengar, yta, framgång och överflöd. Men de rika är inte så lyckliga som man skulle kunna tro och både död och lögner lurar runt hörnet...Inger Alfvén: Allt vi aldrig gjorde med varandra
En bortskämd ung kvinna slår på stort när hon ska gifta sig, låter pappan betala och planerar själv ett hejdundrande bröllop på släktgården. Problemet är att hennes pappa är alldeles utfattig, men det har han inte vågat säga till någon.

//Joelinda


11 kommentarer:

 1. Inger Alfvéns bok låter inte dum.

  SvaraRadera
 2. Man ska kunna klicka på rubrikerna, så dyker mina recensioner upp. Hoppas ni läsare ser det, så det inte bara syns hos mig?! :-)
  Alfvéns bok var rätt svart, faktiskt. Jag tyckte synd om hela högen. Lögner och åratal av tystnad äter upp kärlek och förtroende.

  SvaraRadera
 3. Mörka platser läste jag nyligen, The Great Gatsby läste jag för länge sen. Alfvéns bok har jag inte läst men den låter intressant!

  SvaraRadera
 4. Inger Alfvén är ju så bra, inte läst denna.

  SvaraRadera
 5. Det är ofta synd om folket i Alfvéns romaner. Gatsby är en av de bästa jag läst.

  SvaraRadera
 6. fin trio!
  jag har f. ö. också med en Alfvén

  SvaraRadera
 7. The Great Gatsby är sugen på att läsa om - det var längesedan nu, men jag minns att jag gillade den!

  SvaraRadera
 8. Gatsby - såklart! Bra trio!

  SvaraRadera
 9. Den sista lät ju spännande. De andra har jag heller inte läst. Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 10. Den enda jag läst är Mörka platser, den är så otroligt bra.

  SvaraRadera
 11. Funderade ett tag på om jag skulle ta med Mörka platser, men till slut kom den inte med.

  SvaraRadera