söndag 13 mars 2016

Dags för 55.555-jippot!


Här kommer nu det där jippot som jag har utlovat!

Boktanken startade ytterst blygsamt i december 2011 med en tanke om att jag skulle skriva recensioner på nätet istället för att ha en läsdagbok. Jag sa inte till någon att jag bloggade, så det var ingen mer än jag som läste... Under de två följande åren lade jag in ungefär ett inlägg i veckan och det var nästan inga som hittade mig.

Jag hade inte fattat att jag borde svara på folks kommentarer, besöka deras bloggar och visa lite intresse för andra om jag skulle kunna räkna med motsvarande behandling. Ja, det låter förstås korkat men jag hade helt enkelt inte begripit hur det funkade i cybervärlden!

Mitt alias, Joelinda, gör att jag känner mig fri att skriva precis vad jag vill - men det låser mig också, för jag kan inte ohämmat göra reklam för bloggen utan att röja vem jag egentligen är.


I oktober 2013 hade jag ungefär 400 besök i månaden och kände mig som en isolerad ö. Men så anmälde jag mig till sökmotorn Bokbloggar.nu, började skriva oftare, pingade alla recenserade böcker och framför allt fick jag tipset från Helen på Midnatts ord att surfa runt, lämna kommentarer, vara med i bloggutmaningar och svara på enkäter. Tack Helen! Poff, så smällde det till och besöksantalet fördubblades.

Man kan säga att Boktanken föddes i oktober 2013, för det var då jag på allvar började engagera mig.

Sedan har det rasat iväg. Jag har bjudits till författarafton och Augustprisnominering, jag har fått många recensions-ex, jag har haft mejlkonversationer med författare, citat ur mina recensioner har hamnat bakpå böcker. Så himla kul! Och framför allt har jag "lärt känna" en massa trevliga, smarta, belästa bokbloggare - det är det allra bästa.


Nu har jag nått femtiofemtusen femhundrafemtiofem besök på bloggen och det föranleder själva jippot. Det är ingen utlottning och ingen tävling och kräver ingen motprestation. Det är helt enkelt en sorts belöning till trogna läsare.

Skicka ett mejl till boktanken@gmail.com och ange ditt namn samt din postadress. Om du har lust kan du skriva vad din bokblogg heter - men det är valfritt och du kanske inte ens har någon. I gengäld får du ett kuvert med två laminerade bokmärken som jag har gjort, med litterära citat och en liten illustration.

Tack alla fina läsare!
//"Joelinda" • Eftersom jag inte har den blekaste aning om efterfrågan så har jag låtit trycka upp sextio bokmärken. Det bör väl räcka ett tag. 
 • Om de - mot förmodan - tar slut fortare än jag tänkt, så kanske du bara får ett. Eller så får du vänta tills jag tryckt upp nya. Eller så får du inga alls - det beror helt enkelt på hur många som är intresserade och vad jag har råd med. 
 • Kanske gör jag fler motiv till ett senare tillfälle, så om du tycker dessa var fula så får du väl vänta till 66.666-jubileet eller något sånt.
 • Ja, du får bo utomlands. 
 • Nej, det kostar dig inget - men å andra sidan förpliktigar det inte heller mig till något.
 • Om du inte har hört något ifrån mig inom 4-5 dagar så skriv igen! Mejlet kanske har kommit bort.
 • Citaten är från Agatha Christie (rosa med katt), Mark Twain (turkos med fisk), J.K. Rowling (djupblå med stearinljus), J.R.R. Tolkien (blå med sol och måne) och John Irving (ljusgrön med fotspår). 


13 kommentarer:

 1. Jag behöver inte fler bokmärken (även om dina är fina!) så jag nöjer mig med att skriva: Grattis! Och fortsätt att blogga!

  SvaraRadera
 2. Hurra och stort grattis! Och vilka fina bokmärken, jag skickar förstås genast ett mejl med min adress. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Har gjort färdigt ett brev till dig nu.

   Radera
 3. Jag behöver alltid fler bokmärken så jag har mailat dig!
  Kram från Cissi
  http://cissigrip.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Cissi! Brev kommer med posten.

   Radera
 4. Grattis! :) Jag har mailat dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Nu har jag gjort i ordning ett kuvert åt dig också, att posta imorgon.

   Radera
 5. Vad roligt! Grattis :)
  Jag vill gärna ha bokmärke, så fint du har gjort det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Jag har valt ut två bokmärken och lagt i ett kuvert till dig.

   Radera
 6. Tusen tack för dina fina ord om mig här! Och tusen tack för ditt mail, skrivit ett litet inlägg om det idag. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åååh! Vad gulligt av dig! Och jag vet vad du menar: ibland kan ett litet sms eller bara några rader i ett mejl göra att man orkar mycket mer än man tror. Den som skriver kanske inte vet hur viktigt det är just i den stunden.
   Tack snälla du för det fina inlägget!

   Radera
 7. Tack för bokmärkena, de kom fram och de är jättefina! Särskilt glad för Tolkien som ju är en av mina husgudar, tänk att du hade koll på det :)

  SvaraRadera