tisdag 1 mars 2016

Kultur för underhållning, inspiration och glädje

Apropå bokbloggsdiskussioner: Den fantastiska Elin Lucassi har gjort nedanstående illustration av en slappande bibliotekarie som mumsar popcorn och cider medan hon läser "tre läkarromaner i en".


Själv tror jag inte att jag skäms över någon kultur jag konsumerar. Faktiskt. Varken musik, konst, teater, teve, böcker eller något annat jag kan komma på. 

Okej, visst, om jag ligger hemma sjuk och kollar på dagteve så kanske jag kollar fem snaskiga avsnitt på dokumentärkanalen Investigation Discovery om verkliga mord - det känns lite makabert - men jag skäms inte för det. Jag kanske inte skriker ut att jag ibland ser doktor Phil på lördagsmornarna när den dumma hunden tycker att vi ska gå upp 06:15 fastän det är helg... Men det är avkoppling och ingen annan ska komma och säga vad jag får se på!

Jag gillar inte uppdelningen mellan vad som är fint och fult inom kulturen.

Enda gången jag själv känner så, är egentligen inom musiken och då försöker jag hålla tyst. Vill inte att mina barn ska påverkas av mina snobbiga åsikter om vissa artister och jag vet att jag har vänner som lyssnar på sånt som jag tycker är fasansfullt dålig musik. Men det är viktigt att vi i ett demokratiskt samhälle tillåter alla möjliga kulturyttringar och låter folk njuta av det DE uppskattar.

2 kommentarer:

  1. Bra! Håller med dig i allt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Just det här att få vara sig själv, odla sina intressen, lyssna på det man vill, läsa vad man gillar - det är så OTROLIGT viktigt. Tänk bara på alla människor på vår jord som inte har den friheten.

      Radera