tisdag 2 januari 2018

Fyra mest lästa inläggen

Jag såg att några andra bloggare - inte bara bokbloggare, utan andra som jag kikar in på ibland - har sammanfattat 2017 genom att titta på vilka inlägg som var mest besökta eller vilka bilder som var mest "gillade".

De mest populära inläggen på Boktanken under förra året var (dessa fyra hade ungefär lika många sidvisningar allihop):


"Flugfällan" av Fredrik Sjöberg - läs recensionen HÄR.


"Tjockdrottningen" av Moa Herngren - läs recensionen HÄR.


"Innan väggen" av Anna Voltaire - läs recensionen HÄR.


"Sektens barn" av Mariette Lindstein - läs recensionen HÄR.

Mest läst av alla var dock "Min fantastiska väninna" av Elena Ferrante, men den tänker jag inte ens länka till. Alla har väl redan läst den och bildat sig en egen uppfattning...

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst är det lite märkligt?! Men när det gäller Lindstein och Voltaire så misstänker jag att det i viss mån beror på att författarna själva länkade till min blogg och därmed slussade dit läsare som inte i vanliga fall hittar hit.

   Radera
 2. Dina bilder är alltid så vansinnigt snygga! Jag förstår varför de dra många gillningar. (Jag har inte läst Ferrante! Och är inte riktigt sugen heller, jag blir så avtänd av hypade böcker. Det är därför jag måste läsa gammal skåpmat ur biblioteksmagasinen... Inte säker på att det är en bra strategi)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sanna!
   Det där med att läsa hypade (hajpade borde det väl heta, med svenska stavningsregler?) böcker är inte heller min grej. Exempelvis har jag inte läst de där "tjejen som hatar män och har en tatuering" som ALLA på hela jordklotet verkar ha läst. Inte heller Guillous Arn-böcker eller en enda bok av Camilla Läckberg.

   Radera
  2. Haha Joelinda - jag trodde att jag var den enda bokbloggaren kvar i världen som inte läst den serien... (Men jag har den i hyllan, så kanske någon gång.) Arn och Läckberg har inte lockat mig speciellt heller.

   Inte har jag läst Ferrante heller, men har tänkt lyssna på den, jag har Sveriges radios inläsning av dem på datorn. Jag lastade ner dem till en vän som älskade den, men har inte lyssnat själv (mera än början).

   Radera
  3. Då är det du och jag - mot resten av världen, misstänker jag :-)

   Radera
 3. Roligt och intressant att se vilka inlägg som lockar läsare :) Hos mig lockar uppenbarligen mina maträtter allra mest. De böcker jag skrivit om och som lockat många läsare är två storsäljare, nämligen Läckberg och Kepler. Inte oväntat, men jag hoppas att någon blir inspirerad även av det jag skriver om mindre kända böcker och författare. Drygt 2000 har läst vad jag skrev om Häxan av Läckberg, ca 300 vad jag skrev om Vända hem av Yaa Gyasi. Litet skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller fullständigt med dig, Annette! Att du skrivit om Läckberg och Kepler är inte så intressant, tycker jag, för det är böcker som folk kommer att läsa OAVSETT - de säljs i jätteupplagor och det spelar inte så stor roll vad recensenter tycker när människor fastnat i en serie de gillar. Att du skriver initierat om Gyasi är mycket mer givande, enligt min mening.
   Jag såg att dina Olga-inlägg hade dragit många besökare till bloggen. Kan förstå dem, för du skriver så bra och tar vackra bilder!

   Radera