tisdag 25 december 2018

Galen mor och berusad far?


Jag fick en bok i julklapp. Ja, alltså: jag fick EN enda bok. Misstänker att familjen tycker att det är meningslöst att ge mig något eftersom jag "alltid har läst allt", som någon uttryckte det (vilket såklart är en enorm överdrift).

Vad jag inte visste om, var att vår nyaste familjemedlem (äldste sonens flickvän) läser min bokblogg och att hon noterat att jag särskilt önskade mig Fredrik Sjöbergs "Mamma är galen och pappa är full". Jag hade faktiskt inte en tanke på att någon i familjen skulle läsa den där önskelistan och än mindre trodde jag väl att någon skulle köpa det jag skrivit där.

Vilken otroligt rolig överraskning! Jag blev verkligen, verkligen glad. Tack, N!

Har höga förväntningar på Sjöberg, tycker han skriver fantastiskt bra och engagerande om människor och händelser som jag inte fattar hur han lyckas snoka reda på. Det var han som fick mig intresserad av Ester Blenda Nordström långt innan biografin "Ett jävla solsken" och allt annat prat om henne häromåret. Läs "Flugfällan" om ni inte redan gjort det.

Det visade sig dessutom (vilket inte alls framgick av tråkiga bilder på Adlibris hemsida) att det rent fysiskt är en fin liten bok, i trevligt format, vackert formgiven av Nina Ulmaja.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, både boken och att någon i familjen har koll på den här bloggen :-)

   Radera
 2. Kul med en boklig överraskning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Och en så FIN bok dessutom.

   Radera
 3. Men så roligt! Sonen har bra smak!
  Och ja - alla borde läsa Flugfällan, den är fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en verkligt rolig överraskning! (Det var antagligen DU som fick mig att köpa "Flugfällan" för några år sedan - jag har sedan dess fortsatt att sprida ordet.)

   Radera