torsdag 31 maj 2012

PaganinikontraktetBokens titel: Paganinikontraktet
Författare: Lars Kepler (pseudonym)
Förlag: Albert Bonniers Förlag.
Antal sidor: 566

Det här är en tjock lunta till bok, men det går snabbt att läsa den i alla fall - mycket tack vare kombinationen spännande handling och snygg layout med mycket luft.

Paganinikontraktet är den andra boken om kriminalkommissarie Joona Linna. Egentligen är jag lite skeptisk till svenska kriminalromaner och deckare - tycker hela bokhandeln svämmar över av dem - men just Hypnotisören och Paganinikontraktet tilltalade mig ändå.

Av flera anledningar! Den ena är att det inte kryllar av vapen eller detaljerade studier av skjutvapen och knivar i den. Den andra är att poliserna är välfungerande och intellektuella istället för folk med alkoholproblem, relationsproblem, ADHD-problem och allehanda andra problem.

Paganinikontraktet är som att läsa en film. Jag ser hela tiden hur handlingen spelas upp på en bioduk framför mina ögon. Målande beskrivet, spännande författat, väl valda ord och en osannolik historia som ändå känns verklig och tänkbar.

Handlingen i denna bok är av underordnad betydelse. Vill man sluka en härlig svensk kriminalroman med några oväntade vändningar så kan man välja denna! Kort kan jag väl säga att den handlar om en kvinna som hittas död ombord på en båt, politk på hög nivå och klassisk musik.

Betyg: För att vara en kriminalroman är detta en mycket välskriven och spännande bok, där man dessutom kan känna igen sig i Stockholmsmiljöer.

Rekommenderas: Till dem som gillar deckare med lite klass!

Snackis: Nej, vad skulle man prata om?!

Länk till boken på AdLibris: INBUNDEN eller POCKET.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar