onsdag 19 september 2012

P.S. Jag älskar dig!


Bokens titel: P.S. Jag älskar dig!
Författare: Cecelia Ahern
Originalets titel: PS I love U!
Översättare: Johanna Svartström
Förlag: Bazar förlag, 2010
Antal sidor: 454

"Totalt hjärndöd underhållning" har jag skrivit som ett kom-ihåg till mig själv om denna bok.

Det här är kort sagt en bok om en ung, vacker änka (såna finns det inte jättemånga av i verkligheten - eller, rättare sagt, i vår västerländska och fredliga verklighet) som skickas ut på en mängd uppdrag av sin döde man (han var också ung och vacker).

Handlingen utspelar sig i nutid, på Irland, där bästa vännerna slash kärleksparet Holly och Gerry bor. De har hela livet framför sig. De är lyckliga och lyckade. Så blir Gerry sjuk och dör. Vad inte Holly vet är att han egenhändigt och mycket förutseende har knåpat ihop tio brev som hon ska läsa - ett i månaden - under det närmaste året. Dessa hjärtekrossande brev från graven är både kärleksförklaringar och uppdrag, som kan ses som en uppmaning att släppa taget om honom. Änkan Holly uppvaktas av snygga killar och umgås med sina tajta väninnor. Lägg på lite sockersöt sentimentalitet, en klunk tårar och en dos romantik. Sådär, nu har du läst hela boken.

Betyg: Sågad.

Rekommenderas: till dem som njuter av enkel chic-lit.

Snackis: Jag skulle nog i och för sig kunna diskutera denna bok och tanken med att som död kunna styra sina efterlevande genom brev...

Länk till boken på Adlibris: HÄR.

1 kommentar:

  1. Tyckte du inte om den?
    Jag har sett filmen flera gånger och bara älskar den!
    Visst, inte riktigt realistiskt men ändå charmigt.

    /Lillianna

    SvaraRadera