tisdag 26 januari 2021

Det står ett rum här och väntar på dig - del 1Det tar sin lilla tid att lyssna klart på den första delen av tre: "Vad formar en människa?". Närmare bestämt tio timmar... Det är absolut värt den tiden, det tycker jag, men ändå känns det som en evighet innan jag lyssnat klart på de övriga två delarna av "Det står ett rum här och väntar på dig".

Jag hade vaga kunskaper om Raoul Wallenberg innan jag lyssnade på Ingrid Carlbergs ofantligt genomarbetade, detaljerade och fängslande bok. 

För mig är familjen Wallenberg synonymt med SEB, så min föreställning var att Raoul var en av bröderna i bankfamiljen, att han skickades ut i Europa för att på något vis rädda judar undan förintelsen och att han blev tillfångatagen av ryssar i krigets slutskede - och därefter aldrig mer hördes av. Att han faktiskt lyckades rädda tiotusentals människor från koncentrationslägren visste jag, men inte exakt hur. 

I denna första del får jag lära mig mycket om släkten Wallenberg och om Raouls föräldrar. Den unge Raoul Oscar som dog i cancer medan sonen ännu låg i sin mammas mage. Den ännu yngre Maj, som blev änka och mor samma år som hon fyllde tjugo. Det lilla barnet Raoul som växer upp utan en pappa men med en krävande farfar - Gustaf, bror till Knut och Marcus - som in i minsta detalj styr sin sonsons liv och planerar hela hans skolgång.

Mycket, mycket bra inläst av Irene Lindh som har en behaglig, välartikulerad röst som egendomligt nog låter lite gammaldags (hur nu en gammaldags röst låter?!). Hon passar perfekt för den här sortens ljudbok.


1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) lösning och botemedel mot all sjukdom
  3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera