torsdag 7 januari 2021

Helgfrågan: Jodå, EN utmaning har jag!

Helgfrågan hos Mias bokhörna rivstartar året med att fråga om vi bloggare ska vara med i några (bokliga) utmaningar under 2021. 

Helst skulle jag vilja läsa mycket mer, recensera mer, skriva superintressanta inlägg, engagera alla litteraturälskare i hela landet, ta fina foton och ha tiotusen följare på Instagram. (Eller, varför skulle jag behöva ha det - egentligen?). Men jag hinner helt enkelt inte.

Om jag lovar att jag ska läsa femton engelska klassiker, tio svåra Nobelpristagare eller fem ryska samtidsromaner så kommer jag ändå inte att lyckas uppfylla det.

Min egen bokbloggutmaning ska jag dock försöka hinna längre med i år: den som går ut på att läsa varenda Augustpristagare som funnits. Det var ju en av anledningarna till att jag startade för en massa år sedan. Håller på med en av dem just nu, faktiskt.16 kommentarer:

 1. inte för många utmaningar här heller, allt beror på vädret, familjen...

  SvaraRadera
 2. Oj, hur många finns det? Hur många har du hunnit med? Ingår både den skönlitterära vinnaren och fackboksvinnaren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar inte kolla, Robert! Men ja: det är både skönlitterärt och fackbok jag satsar på. Hoppar över barn- och ungdomsböckerna samt Lilla Augustpriset.

   Radera
 3. Den där boken tror jag är läsvärd. Men läst den har jag ju inte ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt helt fantastisk! Jag har fått en HELT annan syn på Raoul Wallenberg men också hela mellankrigstiden.

   Radera
 4. Den där med augustprisvinnare låter faktiskt som en ypperlig idé - över tid. Undrar lite som Robert ovan, kör du både skönlitterärt, fackbok och barn-/ungdomsbok eller väljer du en per år eller bara en kategori? Jag bläddrade igenom listan igår när jag läste ditt inlägg och det finns väldigt många böcker där som verkar bra utöver de som jag redan har läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker läsa de skönlitterära och fackböckerna, däremot inte barn- och ungdomsböckerna eller Lilla Augustpriset. Ett tag hade jag flyt och hann med årets vinnare men nu är jag hopplöst efter! Å andra sidan måste jag ju inte hinna klart det nu. Tycker helt enkelt att man hittar så många bra böcker bland både vinnarna och de nominerade! Förlåt för sent svar.

   Radera
 5. Oj, den utmaningen tror jag aldrig jag skulle kunna ro iland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, jag har inte satt någon tidsgräns! Förr eller senare...

   Radera
 6. Den boken vill jag också läsa! Försöker också klämma, inte bara pristagare, utan även Augustnominerade. Inte så att jag tänkt klämma ALLA, mer att jag räknar med att det ändå är böcker av hög kvalitet och det ger lite hjälp och riktning på läsandet. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis: man hittar många bra böcker bland de nominerade. Det är en bra källa om man inte riktigt hänger med i alla nyutgivna böcker.

   Radera
 7. Ambitiöst. Hoppas du lyckas. Själv skippar jag sådana utmaningar som handlar sådär särskilt om läsning av speciella böcker, det går ju helt enkelt inte nu när biblioteken är stängda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Augustpristagarna, helt enkelt. Tycker man ofta hittar bra litteratur där som passar MIN smak. Och jag måste ju inte bli klar i år (heller...).

   Radera
 8. Ja tiden är inte snäll den, går på tok för fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker att inte tänka för mycket på det, för då blir jag nästan deprimerad. Livet rusar iväg och förvaltar jag det på bästa sätt?

   Radera