måndag 20 augusti 2012

AlfahannenBokens titel: Alfahannen
Författare: Katarina Wennstam
Förlag: Albert Bonniers Förlag, 2011
Antal sidor: 367

Katarina Wennstam skriver "spänningsromaner" enligt omslaget. Jag tycker visserligen att det är en spännande roman, men det känns nästan mer dokumentärt än som en påhittad historia. Noggrann research (föreställer jag mig!) om domstolsväsendet, om våldtäkter, om överfall och utnyttjanden som förekommit i verkliga livet.

Den otrevlige huvudpersonen i en av Wennstams tidigare böcker, har en nästan vuxen dotter som anlitas som amatörskådespelerska i en stor svensk film. Hennes motspelare är en berömd manlig skådespelare med kvinnokarlsrykte. Han visar sig dock vara både hänsynslös, farlig och kall under den charmerande ytan. I skydd av sitt kändisskap våldför han sig på flera unga kvinnor, som inte vågar berätta för omvärlden vad de varit med om.

Det är många som tycker att han får vad han förtjänar, då han brutalt slås ner och blir skadad för livet. Frågan är vem som bär skulden?

Mitt foto: Skaka galler, var tanken bakom denna bild.

Betyg: Tankeväckande och intressant.

Rekommenderas: Till feminister - och alla som ogillar feminister och kvinnosaksfrågor.

Snackis: Här finns många upplägg för en diskussion. Hur mycket får man utnyttja en annan människa och för vilka syften? Vem eller vilka är boven i dramat?

Länk till boken på AdLibris: INBUNDEN eller POCKET.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar