torsdag 8 oktober 2015

Att älska med samma person livet ut


Bokens titel: Att älska med samma person livet ut - och tycka om det
Författare: Dagmar Almquist-O´Connor
Originalets titel: How to make love to the same person for the rest of your life - and still love it
(Är det inte typiskt amerikanskt att hitta på så bisarrt långa boktitlar?!)
Översättare: Ewa Rappe
Förlag: Wahlström & Widstrand, 1988
Antal sidor: 240

Detta är den enda boken jag äger där författaren faktiskt helt hoppar över alla analyser av varför man är som man är, hur man blev sån, vad man känner för varann och allt det andra som inkluderas i en parrelation. Det här handlar enbart om avsaknaden av sex. Jag fattade inte det när jag köpte boken. (Jag var uppenbarligen helt fel målgrupp, för jag trodde den skulle handla om att vara kär i och hängiven en annan person ett helt långt liv.) Ärligt talat tror jag att jag snabbläste den och sedan tryckte in den i bokhyllan, för jag har knappt några minnen av den och sannolikt har den inte bidragit något alls till mitt äktenskap.

Omslaget är utstuderat kvinnligt på ett sätt jag inte gillar: rosa, högblankt silver, snirklig skrivstil samt ett kyssande par. Ska inte män kunna ta ansvar för sina havererade sexliv?

Dagmar Almquist-O´Connor har jag inte lyckats hitta något om, mer än att det står på baksidan av boken att hon är en svenskfödd sexterapeut i New York. Hennes råd är mycket handfasta och boken är full av exempel på par som kommer till henne med sina problem - i stort sett alltid att de inte har tid eller lust att ligga med varann - och vad hon råder dem att göra.

Omdöme: Om man känner att man väljer föräldramöten eller evighetslånga teveserier framför att "hinna" ligga med sin partner så kanske denna bok kan ge tips och inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar