torsdag 4 februari 2016

Fas 3


Bokens titel: Fas 3
Författare: Ann Heberlein
Förlag: Novellix, 2015
Antal sidor: 24

Det unga förälskade paret, hon 20 och han 24, gifter sig någonstans kring 1970, de är attraherade av varann men inser snabbt att det mest var köttets lustar. De får två döttrar, tvingas bli ansvarsfulla och tråkiga föräldrar, gnetar på skitjobb på det lokala sjukhuset, sparar ihop till ett radhus.

Han har ett jobb han hatar. Hon har ett jobb som bränner ut henne fullkomligt. De snålar sig igenom livet, unnar sig ingenting och begraver sina framtidsdrömmar. Kärleken är slut sedan länge.

De uppfostrar flickorna som sedan försvinner iväg till egna liv någon gång på 90-talet. Döttrarna lämnar dem ensamma med tystnaden och den växande irritationen.

Nu är han avtalspensionär, har slutat jobba några år tidigare än det var tänkt. Hon är sjukskriven för värk och utbrändhet men nu är alla arbetsmarknadsåtgärder och sjukvårdsinsatser klara - hon är utförsäkrad, utmattad och utblottad.

De borde ha skilt sig men kom sig aldrig för. Livet är grått, tråkigt, innehållslöst och det blev inte alls som de hade hoppats och tänkt. Och ingen solidaritet finns, vare sig i samhället eller mellan makarna, det är väl det minsta man kan säga...

Ja. Det var den novellen det. Så deprimerande. Finns det folk som lever så här?

Omdöme: Men-för-faan-ta-dig-bort-från-den-där-idioten-och-lev-ditt-eget-liv!!!

Länk till boken på Adlibris: MINIPOCKET

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar