fredag 26 februari 2016

Finaste reaboken förtjänar att slaktas

Jag funderar allvarligt på om jag ska köpa ännu ett ex av Jan Lööfs "Bildbok" på rean, och skära ut några illustrationer och rama in. Jag ÄLSKAR hans tokiga och genomtänkta illustrationer! Mina tre barn också - de har nog varenda bok av honom. Och mina små brorsbarn har äkta Jan Lööf-litografier på sina barnrumsväggar. Den knubbiga, kvadratiska lilla boken - som kostar kring 99:- på rean - är fantastiskt fin. Kanske ska jag spara mitt ex i bokhyllan och köpa ett nytt, bara för att göra små fina tavlor? Kunde liva upp vårt vardagsrum.

6 kommentarer:

 1. Jan Lööf är så bra, han hade en fin utställning i Göteborg, du kanske kan hitta hans böcker på loppis om du vill slakta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ett bra förslag! Tack! Tänkte inte på det. Den nya lilla boken är underbar - den innehåller en massa syrliga kommentarer och gliringar.

   Radera
 2. Svar
  1. Det myllrar av liv i dem, men också många politiska budskap och blinkningar till musiker och andra kulturpersonligheter. En mycket begåvad människa!

   Radera
 3. Det är en så bra idé att slakta böcker med fina bilder och sätta upp på väggen! Blev nu påmind om att jag ska leta lite fina bilderböcker på loppisar framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa böcker skulle jag verkligen inte vilja sabotera, men andra - som man kan köpa en extra av eller som ändå håller på att ramla i bitar - är desto roligare att använda till något fint.

   Radera