lördag 3 oktober 2015

Den andra Mrs Grenville


Bokens titel: Den andra Mrs Grenville
Författare: Dominick Dunne
Originalets titel: The Two Mrs Grenvilles
Översättare: Disa Törngren
Förlag: Månpocket, 1988
Antal sidor: 361

Det är rätt spännande att läsa om kidnappningar och mord som har skett på riktigt, tycker jag. Har inte läst så många sådana böcker, men jag märker att jag tycker att det är lite extra spännande om det verkligen har hänt på riktigt. "Based on a true story" som det brukar stå på biofilmerna.

Den här boken hittade jag just i bokhyllan och tror att jag ska läsa om så fort jag får en stund över. Köpte den redan 1990, så det är 25 år sedan jag läste den! Gulp, vad tiden går fort. "Den andra mrs Grenville" bygger alltså på ett mordfall i New York 1955, då den stenrike Billy Grenville blir skjuten till döds av sin hustru Ann. Hon är en före detta nattklubbsdansös som nu gift in sig i societeten och som av sin oerhört förmögna nya släkt kallas lycksökerska. Hon är den ena mrs Grenville, och den andra är förstås hennes svärmor - en människa som verkligen inte har mycket till övers för sin uppkomling till svärdotter.

Jag minns boken som spännande och välskriven och så där lite kittlande som det kan vara när man vet att det finns ett riktigt slut på historien, inte en uppdiktad slutkläm. Boken har ett lite tramsigt omslag men jag vill minnas att innehållet inte alls var sådant. En läsvärd bok! Det står "New York Times bestseller" på den engelska utgåvans omslag och boken har även filmats för en miniserie på teve.


Länk till boken på Adlibris: ENGELSK HÄFTAD

Här kan man läsa om mordfallet på den engelska versionen av Wikipedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar